dinsdag, 15. maart 2005 - 1:10

Jong Feyenoord wint van Jong Ajax

Maandagavond heeft Jong Feyenoord Jong Ajax verslagen met 3-2. In een redelijk gevulde Kuip namen de twee aartsrivalen het tegen elkaar op in een doelpuntrijke wedstrijd.

De grote uitblinker van de eerste helft was de Braziliaan Leonardo. Na 21 minuten scoorde hij door via een rush de doelman te verschalken. Feyenoord kreeg na het doelpunt nog meer kansen. Lazovic raakte eerst nog de paal, maar later scoorde hij toch de 2-0. De Chileen Pardo
besliste de wedstrijd voor rust met een treffer: 3-0.

Na rust kwam Jong Ajax meer op toeren en domineerde een groot deel van de tweede helft. Een kwartier voor tijd scoorde de van Boca Juniors ingehuurd Sangoy de 3-1. Ryan Babel bracht nog spanning in de wedstrijd door 3-2 te scoren. Lazovic had nog voor een tweede keer kunnen scoren, maar hij benutte de strafschop een minuut voor tijd niet.

In de rangschikking van de Beloftencompetite heeft Feyenoord nu drie punten voorsprong op Ajax, maar de club uit Amsterdam heeft wel drie duels minder gespeeld.