dinsdag, 18. januari 2005 - 14:07

Jongeren richtten voor ruim 8000 euro schade aan

Terschuur

Tien jongeren, afkomstig uit Terschuur, Amersfoort, Otterlo en Voorthuizen hebben onlangs tegenover de politie bekend voor ruim 8000 aan vernielingen te hebben aangericht in Terschuur. De jongens, variërend in leeftijd van dertien tot en met zestien jaar werden in september vorig jaar al aangehouden. De onderzoeken zijn onlangs afgerond en het dossier is ingezonden naar justitie.

In het najaar van 2003 kreeg de politie de eerste signalen van onrust in Terschuur op het terrein van een basisschool. De jeugd van tussen de dertien a veertien jaar zou volgens de meldingen zou daar rond hangen en in verschillende samenstellingen vernielingen aanrichten. Ondanks verhoogde aandacht van de politie konden er geen verdachten worden aangehouden, terwijl het aantal meldingen aan bleef houden.

Spoor
Begin voorjaar 2004 kwam de politie uiteindelijk op het spoor van de verdachten, nadat er ook aangiftes binnenkwamen van vernielingen in een leegstaand fabriekspand aan de Hoevelakenseweg. Bij het vervolgonderzoek, waarin onder meer aangiftes van vernielde ruiten van een school, vernielde fietsen en de ontregeling van een stoomketel in een vleesverwerkingsbedrijf, leidde naar de tien verdachten die in de loop van het onderzoek stuk voor stuk verhoord werden. In totaal vijf zaken, waarin voor ruim 8000 euro aan schade was toegebracht, konden zo worden opgelost. De jongeren zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. Justitie beslist verder over het lot van de verdachten.
Provincie:
Tag(s):