donderdag, 28. juli 2005 - 9:25

Jordan kiest Kiesa boven Pastorelli

Even leek het er op dat we dit weekend, bij de Grand Prix van Hongarije, drie Nederlanders in de Formule 1 in actie zouden zien. Christijan Albers is al sinds het begin van het seizoen zeker bij het team van Minardi, waar Robert Doornbos sinds de vorige Grand Prix zijn teamgenoot is. Met de kans dat Nicky Pastorelli aankomend weekend derde coureur bij Jordan zou zijn, was er een kans dat we drie Nederlanders te zien zouden krijgen.

Helaas zal dit niet gaan gebeuren. Albers en Doornbos zijn wel zeker van deelname aan de Grand Prix van Hongarije, maar Pastorelli heeft het derde zitje bij het gele team niet kunnen veroveren. In plaats daarvan zal, net als bij de Grand Prix van Duitsland van vorig weekend, Nicolas Kiesa het stoeltje vervullen. Kiesa reed in 2003 al voor het team van Minardi en hoopt op deze manier terug te keren in de wereld van de Formule 1.

Eerdere berichten zouden al hebben gemeld dat de derde coureur voor Jordan gedurende het aankomende weekend, ook meteen de vrijdagtester voor de rest van het seizoen zou zijn. Dit zou betekenen dat Pastorelli, die dit seizoen als eerste Nederlander bekend werd gemaakt voor het huidige seizoen van de Formule 1, ook de rest van dit jaar moet hopen op een ritje gedurende een testsessie. Helaas maakt Jordan daar niet zo vaak gebruik van, en als men gaat zijn het voornamelijk de racecoureurs die in actie komen.

Mocht Pastorelli morgen aantreden als derde coureur van Jordan dan wordt het voor Nederland een nog groter feest dat het al was. Waar vorig jaar Nederland geen enkele coureur in de Formule 1 had, kunnen er vanaf dit weekend drie coureurs uit ons land rijden. Christijan Albers en Robert Doornbos verdedigen de kleuren van Minardi, Pastorelli mogelijk van Jordan.
Categorie:
Tag(s):