zaterdag, 10. december 2005 - 14:40

Keeldichtknijper moet op cursus 'omgaan met agressie'

Zwolle

Heb je een vriendin en ben je zelf jaloers, dan knijp je gewoon de keel van je vriendin dicht. Daar leert ze vast wel van. Gelukkig dacht de Zwolse rechtbank daar anders over. Een vorm van ernstige mishandeling en dus moet de dader een cursus ‘omgaan met agressie' volgen om zijn emotionele gemoedstoestand beter onder controle te krijgen.

Een juiste straf of maken zachte heelmeesters stinkende wonden? Een vraag waar een 18-jarige Zwollenaar in de toekomst het antwoord op mag geven. De jongeman kneep de keel van zijn 16-jarige vriendin dicht en mag via een cursus bewijzen dat omgaan met agressie anders moet. Naast de verplichte cursus kreeg de Zwollenaar ook een taakstraf van 85 uur en twee weken voorwaardelijke cel opgelegd.

Voor de officier van justitie was het geweld tegen de vriendin van dien aard dat in eerste instantie een werkstraf van 220 uur werd geëist. De mishandeling zou het gevolg van jaloezie zijn geweest. De agressieve Zwollenaar zat nog in een proeftijd vanwege een eerdere veroordeling. De rechtbank achtte het niet nodig om die gehele straf van zes maanden om te zetten in daadwerkelijke brommen.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):