vrijdag, 21. oktober 2005 - 13:11

Kermis stilgelegd door grote brand

Bergen op Zoom

Donderdagmiddag werd omstreeks 17.25 uur een brand gemeld in een woning boven een café aan de Grote Markt. De brandweer van Bergen op Zoom heeft met groot materieel en 30 brandweerlieden de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt. De kermis op de Grote Markt werd tijdelijk stilgelegd maar kon om 19.15 uur weer gaan draaien.

Ter plaatse bleek de brand te woeden in een woning boven café Don Camillio. Al snel werd duidelijk dat er niemand meer in het pand aanwezig was en dat er geen gewonden waren. De aangrenzende panden werden uit voorzorg ontruimd. Tijdens de brandbestrijding gaf de brandweercommandant het sein ‘Grote Brand’, hetgeen betekende dat deze dienst verder opschaalde. In overleg met de brandweer besloot de politie de gehele kermis te laten sluiten zodat er een ruime afzetting voor de brandweerwagens kon worden gemaakt.

De loco-burgemeester Cees van der Weegen en wethouder Leo Withagen hebben zich ter plaatse op de hoogte gesteld. De brandweer, die met 30 spuitgasten de brand bestreed, was de brand om 18.20 uur meester.

De aangrenzende panden hebben geen brandschade. Wellicht hebben zij wel enige waterschade. De brandweer heeft als vermoedelijke oorzaak de dakdekkerwerkzaamheden benoemd, welke ten tijde van het ontstaan van de brand op het dak gaande waren. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of dit inderdaad de oorzaak is.

Omstreeks 19.15 uur werd de kermis weer geopend voor publiek. Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekeringsmaatschappij. ©BON
Provincie:
Tag(s):