vrijdag, 7. januari 2005 - 12:23

KPN krijgt boete van 450.000 euro

Den Haag

De Opta heeft KPN een boete van EURO 450.000 opgelegd, omdat KPN heeft nagelaten vooraf toestemming te vragen aan Opta voor het aanbieden van een extra kortingsactie voor zakelijke bellers. Dit heeft de Opta vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een ongeoorloofde extra korting op de 'Belzakelijk'-reeks, een serie kortingen op het basistarief van KPN, gericht op de zakelijke markt. Kortingen moeten vooraf door Opta worden goedgekeurd.

Tot aan afgelopen zomer is dit voor alle Belzakelijk varianten sinds de introductie van dergelijke kortingen in 2003 ook steeds gebeurd. Afgelopen zomer heeft KPN echter een tijdelijke, extra Belzakelijk-korting aangeboden, zonder deze vooraf goed te laten keuren door Opta. Dat is een forse overtreding van de regels die voor KPN gelden op basis van de Telecommunicatiewet en die de concurrentie dus aanzienlijk heeft geschaad. Vandaar dat Opta een hoge boete oplegt.
Het is KPN als partij met aanmerkelijke marktmacht op de markt voor vaste telefonie pas toegestaan om kortingen te geven als Opta deze vooraf heeft goedgekeurd. Dat volgt uit de Telecommunicatiewet, die beoogt de concurrentie op de markt voor vaste telefonie te bevorderen.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):