vrijdag, 2. december 2005 - 19:05

leegstaande woning fors beschadigd door brand

Utrecht

Bij een korte binnenbrand heeft een leegstaande woning aan de C. Smeenkstraat op de avond van donderdag 1 december grote schade opgelopen. De brand veroorzaakte ook forse rookschade in de naastliggende woning. Om omstreeks half negen 's avonds kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van een brand in een woning aan de C. Smeenkstraat. Hierop is de brandweer volgens procedure uitgerukt met een blusvoertuig en een ladderwagen. Bij aankomst bleek al snel duidelijk dat zowel de beneden- als de bovenverdieping in brand stond. Hierop is direct een tweede blusvoertuig ter assistentie gealarmeerd, omdat de binnentrap niet meer bruikbaar was en van binnenuit de brand niet meer bestreden kon worden. De officier van dienst is ook ter plaatse gekomen.

Door snel optreden is de brand beperkt gebleven die ene woning. De naastgelegen woning heeft wel forse rookschade opgelopen en moest flink worden geventileerd. Om die bewoners te helpen met de afhandeling van de schade is stichting Salvage opgeroepen, een dienstverlening voor na calamiteiten.

Na 25 minuten werd het sein brandmeester gegeven. Bij de brand zijn 4 voertuigen en 15 brandweerlieden ingezet. De brand wordt onderzocht door de technische recherche van de politie.
Provincie:
Tag(s):