maandag, 7. november 2005 - 10:43

Lifestyle diabetici in Twente succesvol

Enschede

Een speciaal lifestyle programma voor diabetici in Twente is een groot succes. Dat blijkt uit cijfers van sport- en gezondheidscentrum FysioFit in Enschede. Zo zijn deelnemers aan het programma na negen maanden flink afgevallen en is het medicijngebruik sterk afgenomen. Volgens het sport- en gezondheidscentrum overtreffen de resultaten de verwachtingen.

Begin februari startte FysioFit met het nieuwe lifestyleprogramma voor diabetici in Twente. Nu, negen maanden later, zijn de cursisten er zichtbaar op vooruit gegaan. Volgens diabetes begeleidster Ria Vos zijn de resultaten beter dan verwacht. “Vooral met de afname van het medicijngebruik zijn we natuurlijk tevreden. Deelnemers voelen zich veel beter en zijn tot meer in staat.�

Het trainingsprogramma duurt in totaal een jaar en bestaat uit drie onderdelen: educatie, voeding en beweging. Doelstellingen zijn afname van het overgewicht, verlaging van het vetpercentage, het normaliseren van de bloeddruk, afname van het medicijngebruik en verbeteren van de kwaliteit van het leven.

Tijdens wereld diabetesdag op 14 november 2005 wordt bij FysioFit een demonstratie en uitleg gegeven van het speciale lifestyleprogramma voor diabetici. Daarnaast wordt een lezing gegeven door een viertal diabetici-experts en is de Diabetesvereniging Nederland aanwezig. Geïnteresseerden zijn van 10.30 tot 14.00 uur harte welkom en kunnen als zij sportkleding meenemen direct met een proefles meedoen. Wereld diabetesdag staat dit jaar in Nederland in het teken van bewegen. Elk jaar organiseert de International Diabetes Federation (IDF) in samenwerking met de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een dag voor zowel mensen met diabetes als voor professionals.

In Nederland leven ruim 400.000 mensen met diabetes. Het aantal mensen met diabetes groeit ongemerkt hard. Zeker 60.000 mensen krijgen per jaar diabetes. Daarnaast zijn er nog eens bijna een half miljoen mensen die niet weten dat ze diabetes hebben. Diabetes is in Nederland één van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Meer informatie is te vinden op: diabetesenschede
Provincie:
Tag(s):