vrijdag, 9. december 2005 - 17:02

Limburgse kranten in de verkoop

Roermond

De Telegraaf Media Groep NV doet de Limburgse kranten in de verkoop. Dat heeft het media concern vrijdag bekend gemaakt. De verkoop was te verwachten, sinds de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) donderdag bekend maakte geen bezwaar meer te hebben tegen een samengaan van de twee Limburgse titels.

Het Telegraafconcern, dat beide Limburgse kranten in zijn beheer had, heeft meerdere malen verzocht om de onafhankelijkheid van de beide kranten op te heffen. De NMA hield vast aan de pluriformiteit in de regio. Donderdag oordeelde de NMA dat het niet langer redelijk was om van De Telegraaf te eisen dat de uitgever de commerciële en redactionele bedrijfsvoering van beide dagbladtitels gescheiden houdt. Op middellange termijn zal het volgens de NMA zelfs tot een negatief bedrijfsresultaat leiden. Ook de inkrimping op de dagbladenmarkt is een bepalende factor.

De NVJ wil overleg met de directies, omdat zij banenverlies verwachten nu bepaalde functies dubbel vervuld zullen worden.

Het Belgische Concentra is een van de gegadigden die wel iets zien in een overname van de regionale kranten van Limburg. Concentra geeft onder andere Het belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen uit.
Provincie:
Tag(s):