vrijdag, 10. juni 2005 - 9:29

Maradona even terug op veld

Diego Maradona was gisteravond weer een keer te bewonderen op de Europese voetbalvelden. De inmiddels 44-jarige voetballegende was speciale gast op het afscheidsfeest van Ciro Ferrara.

Zijn voormalige ploeggenoot van Napoli zette definitief een punt achter zijn carriere en had twee teams mogen samenstellen die het tegen elkaar zouden opnemen.

Maradona nam overigens niet deel aan de wedstrijd over twee keer dertig minuten, die voor 80.000 toeschouwers in het San Paulo Stadion van Napels plaatsvond. Terwijl verschillende spelers van Napoli en Juventus, van nu en uit het verleden, reeds op het veld stonden, betrad ‘El Diego’ het veld. Met een sigaar in de mond wuifde hij naar het publiek en liep hij een ereronde.

Ook hield hij nog even de bal enkele seconden stil op het hoofd. De Argentijnse superster, die inmiddels in Cuba woont en herstelt van zijn drugsverslaving, speelden van 1984 tot 1991 voor Napoli dat nog steeds mogelijkheden heeft op promotie naar de Serie B.

In 1987 was hij grotendeels verantwoordelijk voor het eerste landskampioenschap van de club uit Zuid-Italie. Het afscheidsduel werd overigens met 4-1 gewonnen door Napoli.

Waar voor de rust de huidige teams het veld betraden, kwamen in de tweede helft de voormalige sterren in het veld. Daarbij waren onder Daniel Fonseca, Fabio Pecchia (aan Napoli-kant) en Fabrizio Ravanelli aan de zijde van Juve.
Categorie:
Tag(s):