maandag, 20. juni 2005 - 22:30

Masserende man maakt slachtoffers onder bejaarde vrouwen

Sittard

De politie is op zoek naar een onbekende man die in Sittard verschillende oudere alleenstaande vrouwen besteelt. Vanaf 7 mei wist hij zeker vijf, maar mogelijk veel meer, slachtoffers te maken. Om bij de slachtoffers in de woning te komen en vervolgens te bestelen gaat hij wel heel erg ver.

Zijn laatste slachtoffer maakte de man afgelopen weekend waarbij hij zich uitgaf als masseur. Zijn slachtoffer was dit keer een 79-jarige inwoonster van Sittard. Omstreeks 17.15 uur werd aan haar flatwoning aan de Vijverweg aangebeld en daar meldde zich de masseur via de intercom. Hij zei dat hij gestuurd was om de vrouw te masseren. De bejaarde vrouw dacht dat haar kinderen voor een masseur hadden gezorgd omdat ze herstellende was van een heupfractuur, en liet de man binnen.

Toen de man in de woning was moest de vrouw zich helemaal ontkleden en op bed gaan liggen. Ze werd vervolgens gemasseerd. Tijdens de massage deed de masseur oneerbare voorstellen die werden afgewezen. Na een uur werd de massage beeindigd en verliet de man de woning. Al snel bleek dat de portemonnee van de vrouw was verdwenen evenals haar autosleutels. Nog diezelfde avond werd er bij een PIN-automaat in Geleen geld afgehaald met het in de portemonnee aanwezige bankpasje. De 'masseur' nam ook de voor de flat geparkeerde auto van de vrouw mee, zijnde een groene Ford Fiësta (automaat) met het kenteken LX-RV-97. De auto werd tot op heden niet teruggevonden.

Het signalement van de dader is:
-een blanke man, leeftijd tussen 20 en 30 jaar, ongeveer 1.80 meter groot, smal postuur, middelbruin kort sluik haar, bleke gelaatskleur met een puisterig (pokdalig) gezicht.

Dit signalement komt in meerdere recent bij de politie in Sittard gemelde zaken naar voren en waarschijnlijk betreft het hier telkens dezelfde dader. Zo kreeg de politie tussen 7 en 29 mei van dit jaar vier soortgelijke meldingen van alleenstaande vrouwen uit respectievelijk de Odasingel, de Henri Weltersstraat, Aan het Broek en de Eisenhowerstraat. Van de dader kwam telkens hetzelfde signalement naar voren.

De politie verdenkt de nog onbekende man er ook van dat hij op zaterdag 26 februari de woning van een 75-jarige vrouw die alleen aan de President Kennedysingel woont is binnengedrongen met de smoes dat hij verwarmingsmonteur was en in verband met een storing een en ander moest nakijken. De man weet uiteindelijk gedaan te krijgen dat de bejaarde vrouw hem met haar auto naar Valkenburg brengt. Op een smalle doodlopende weg moest ze stoppen en uitstappen. De man ging er toen met haar auto vandoor en liet haar alleen achter. De auto werd een dag later uitgebrand teruggevonden. Ook hier is sprake van hetzelfde opvallende signalement.

De politie verzoekt personen die de verdachte aan de hand van het signalement menen te kennen, of personen die zelf slachtoffer zijn geworden van de praktijken van een man met dit signalement, contact op te nemen met de recherche van de politie in Sittard, tel. 0900 - 8844.

Bron: Politie Limburg-Zuid
Provincie:
Tag(s):