woensdag, 2. februari 2005 - 11:20

Meer liefde voor geld dan voor God

Hengelo/Almelo

Een 34-jarige vrouw, eigenaresse van een assurantiekantoor klopte met haar vlotte babbel geloofsgenoten en andere goedgelovigen zo'n 5 miljoen euro uit hun zak. Het geld is verdwenen, de vrouw van geloof Jehovah Getuige kan niet goed verklaren waar het gebleven is. Ruim honderd slachtoffers blijven berooid achter.

De rechtbank in Almelo heeft er maar liefst anderhalve dag voor uitgetrokken. De 'ontspoorde' Jehova Getuige was eigenaresse van het assurantiekantoor FDE in Hengelo dat verleden jaar failliet ging. Ze heeft er met haar vriendin en compagnon maar liefst zo'n 5 miljoen euro doorgejast aan gokken, reizen, dure auto's, sjieke etentjes en andere geneugten van het aardse leven. Ze geeft aan dat het geld in het bedrijf is geïnvesteerd maar daar kan de officier van justitie weinig van terugvinden. Hij eist daarom ook 3,5 jaar gevangenisstraf tegen haar.

Hadassa E. is afkomstig uit een grote familie waar vader reeds vroeg overleed. Haar broer, directeur van een financiële adviesgroep is ook verwikkeld in een groot fraudeschandaal met hypotheken en ligt ook al in de clinch met justitie. Het heeft er alle schijn van dat de familie E. meer liefde aan de dag legt voor geld dan voor god. De Jehovah's getuigen gemeenschap in Twente is allerminst blij met de verwikkelingen. De meest gehoorde reactie is dan ook 'God is het kaf van het koren aan het scheiden'. Ook veel goedgelovige geloofsgenoten zijn het haasje geworden van haar financiële wanpraktijken.
© BON/ Tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):