maandag, 21. maart 2005 - 14:43

Minder toeristen tijdens pasen

Amsterdam

Het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht met Pasen 50.000 minder buitenlandse toeristen dan het jaar daarvoor, toen er 825.000 toeristen ons land bezochten. Daarnaast gaan 500.000 Nederlanders op vakantie, van wie naar schatting ongeveer 325.000 in eigen land en zo’n 175.000 over de grens. Pasen valt dit jaar op 27 en 28 maart en is traditiegetrouw de opening van het toeristische seizoen.

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting zo’n 60 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en ongeveer 15 procent uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Zij overnachten overwegend in een bungalowpark of hotel. Vorig jaar hebben 875.000 buitenlandse toeristen ons land bezocht. De verwachting is dat dit jaar het aantal buitenlandse bezoekers iets minder zal zijn (50.000) aangezien Pasen dit jaar eerder valt dan vorig jaar en de weersverwachting wisselvallig is.

Bungalowparken favoriet
Voor de binnenlandse vakanties zijn de bungalowparken, tweede huisjes en hotels de belangrijkste accommodatievormen. Voor de buitenlandse vakanties is dat het hotel. De populairste buitenlandse vakantiebestemmingen zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Veel activiteiten
Er zijn volop evenementen en activiteiten tijdens de Paasdagen. NBTC verwacht naar schatting 15 miljoen dagjes uit. Grote publiekstrekkers zijn onder andere de Paasraces op maandag in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. De net geopende tentoonstelling ‘Alles Dali’ in het museum Boijmans van Beuningen zal veel bezoekers trekken. En uiteraard gaan veel Nederlanders naar de diverse attractieparken in ons land waaronder Walibi World, de Efteling, Duinrell, Noorder Dierenpark, Artis en Burgers Zoo. ©BON/BTC
Categorie:
Tag(s):