maandag, 28. februari 2005 - 17:05

Moeilijke klus voor Thom de Graaf

Limburg

Maandag was Minister Thom de Graaf met zijn ‘Gekozen Burgemeester On Tour’ promotiecampagne neergestreken in Limburg. Om 08:15 uur startte De Graaf in Maastricht waar hij een ontbijtdiscussie had met burgemeester Gerd Leers, hoofdofficier van Justitie Jacques van Eck, korpschef van de politie Limburg-Zuid Wim Velings en brandweercommandant Joost Botterweg.
<BR>Na dit ontbijt verplaatste de tourbus zich naar het Drielandenpunt in Vaals en vervolgens naar Heerlen.

Hier besprak De Graaf met burgemeester Gresel van Heerlen de verslaafdenproblematiek van die stad en wat de meerwaarde van een gekozen burgemeester hierin kan zijn. Met een lunchdebat in de middag in Schinveld met burgemeester Som (gemeente Kerkrade), Meijers (gemeente Onderbanken) en gedeputeerde Eurlings eindigde de Tour bij het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond. Hier ging Thom de Graaf in discussie met burgemeester Henk van Beers en de leerlingen die voor deze school het Provinciale Lagerhuisdebat hebben gewonnen. Hieruit bleek dat de animo onder de leerlingen niet erg groot is voor een gekozen burgemeester. Ook aan het eind van het debat had De Graaf geen extra leerlingen over de streep kunnen trekken.

Na deze levendige discussie trok de karavaan op naar de volgende provincies van deze dag: Noord-Brabant en Gelderland. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):