zaterdag, 12. februari 2005 - 11:20

MSN gesloten om aanval te voorkomen

Microsoft heeft vrijdagavond MSN afgesloten om een gevaarlijke aanval richting de gebruikers te voorkomen. Microsoft komt met deze beslissing drie dagen nadat het kritieke lek werd onthuld.

Nadat de nieuwe patch werd uitgebracht kwam er al snel een code in omloop hoe het lek misbruikt kan worden. Microsoft raadt haar gebruikers ook aan om hun systeem te patchen en nieuwe updates te installeren.

"We hebben de toegang tot MSN Messenger service beperkt tot alleen de meest recente versies. Gebruikers die willen inloggen met een oude versie, krijgen het bericht te zien dat ze hun software moeten updaten." zo liet de softwaregigant gisteren weten. Microsoft is niet te spreken over de snelle publicatie van de proof of concept code. "Microsoft maakt zich zorgen dat het publiceren van proof of concept code uren na het verschijnen van de security updates, consumenten extra risico laat lopen. Dit soort acties zijn niet goed voor de consument en gaan tegen de industrie standaarden in" zo laat Microsoft weten.

Microsoft geeft op deze pagina meer informatie over de beveiliging.
Categorie:
Tag(s):