woensdag, 5. januari 2005 - 13:52

Nederland herdenkt slachtoffers Azië

Den Haag

Eventjes was Nederland stil. Vanaf 12:00 uur hebben de meeste Nederlanders drie minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers van de tsunami in Azië en Oost-Afrika te herdenken. Weggebruikers, het openbaar vervoer, supermarkten, televisie- en radiozenders gaven rond het middaguur gehoor aan de oproep van de regering om stilte in acht te nemen. In Den Haag herdacht het kabinet en leden van de Eerst en Tweede Kamer de ramp tijdens een bijeenkomst op het Binnenhof.

Enkele honderden mensen waren getuigen van de korte herdenkingsbijeenkomst op het Binnenhof. Premier Balkenende voerde daarbij het woord. “Dit leed laat niemand onberoerd. We zijn één in onze ontzetting, één in ons meeleven met de slachtoffers, waar ook ter wereld.� Verder voegde de premier er aan toe dat we samen verantwoordelijk zijn voor de hulp aan de getroffen gebieden.

Niet alleen in Nederland werd de ramp herdacht. Overal in Europa werden de slachtoffers herdacht. Alle Europese landen deden hieraan mee. Nederland had daarom gevraagd als toenmalig voorzitter van de Europese Unie. (c) BON/Foto: Ronald Fleurbaaij.
Provincie:
Tag(s):