zondag, 27. maart 2005 - 0:38

Nederland wint van Roemenië

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond in Boekarest tegen Roemenie een goed resultaat neergezet. De ploeg van bondscoach Marco van Basten kwam al na een halve minuut op voorsprong via een kopbal van Philip Cocu en de ingevallen Ryan Babel verdubbelde de score: 2-0.
<BR>
<BR>Het duel werd uitgezonden door de kinderzender Nickelodeon en al een veertig seconden na aftrap kwam Nederland op voorsprong. Philip Cocu bewees maar weer eens dat zijn inzet van schatbare waarde is en scoorde met zijn hoofd uit een corner. Hij ontweek zijn tegenstander en versloeg net als afgelopen zondag tegen Ajax de doelman Bogdan Lobont.

Na de voorsprong liet Oranje Roemenië was komen. Aangemoedigd door een groot aantal fans kwamen er een paar kleine kansjes voor Roemenië en via een kopbal werd bijna de gelijkmaker op het bord gezet. Van der Sar was goed aan het keepen en hield de nul voor Nederland.

Oranje kreeg in de eerste helft nog één grote kans. Van der Sar schopte ver uit en Dirk Kuijt gaf de bal vanaf de achterlijn strak voor. Ruud van Nistelrooy raakte de bal niet goed en deze ging vlak voor langs.

Na de rust ging Roemenië vol voor de aanval, maar de verdediging stond goed opgesteld en twee grote kansen voor Roemenië werden afgefloten voor buitenspel.

Omdat het verschil maar één was bleef de wedstrijd spannend. Totdat de debutant Babel vijf minuten voor tijd scoorde via een prima opgezette aanval.

Over het algemeen gezien een goede overwinning voor Oranje. Verdedigend stond het team goed en aanvallend zijn een aantal gevaarlijke kansen gecreëerd. Woensdag komt Armenië op bezoek in Nederland en Oranje blijft koploper in Groep 1.