zaterdag, 19. november 2005 - 16:31

Negentien Muizen voor sabotage Domino Day

Leeuwarden

Bij Domino Day in het FEC hebben vrijdagavond 2 mannen geprobeerd met 19 muizen de dominorecordpoging te saboteren. Zij deden zich voor als pizza bezorgers. De mannen, 21 en 24 jaar oud, zijn afkomstig uit Eindhoven.

De twee meldden zich vlak voor de recordpoging bij de ingang. Zij hadden drie dozen met pizza's bij zich en moesten deze volgens hen bezorgen bij de organisatie van Domino Day. Een beveiligingsambtenaar vertrouwde dit niet. Nader onderzoek leerde dat in de bovenste en onderste doos inderdaad pizza’s zaten, maar in de middelste doos zat een 19-tal muizen.

De politie heeft de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide mannen deden afstand van de muizen, deze zijn in beslag genomen en de beestjes zijn overgedragen aan de dierenambulance. De twee verdachten studeren in Eindhoven. In Leeuwarden hebben ze de pizza's gekocht, de muizen zijn gekocht in Eindhoven. De twee zijn tot deze actie gekomen, omdat door de dood van het musje afgelopen week veel aandacht aan Domino Day is gegeven in de media. De twee zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):