donderdag, 27. oktober 2005 - 21:50

NMA legt Telegraaf boete op

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft een boete van 22.500 euro opgelegd aan De Telegraaf Media Groep N.V. De Telegraaf Media Groep is sinds 2000 eigenaar van de beide Limburgse dagbladen. Bij de overname van de Limburger in dat jaar werd aan de Telegraaf de voorwaarde gesteld dat de onafhankelijkheid van de beide Limburgse titels moest worden gehandhaafd.

De NMA deed op 26 mei vorig jaar een inval bij de Media Groep Limburg, waar Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad zijn gehuisvest. Tijdens het onderzoek van de NMA kwam naar voren dat er teveel overeenkomsten tussen de beide kranten waren. Kopij wordt onbeperkt uitgewisseld en de mogelijkheden voor de dagbladen om zich van elkaar te onderscheiden worden niet benut om onderling te concurreren, volgens de NMA. Daarom heeft ze besloten een boete op te leggen.

De Telegraaf heeft de NMA verzocht deze voorwaarde nu op te heffen. Een eerste verzoek is door de NMA dit jaar afgewezen. Een nieuw verzoek van de Telegraaf, gebaseerd op nieuwe gegevens, wordt momenteel door de NMA bestudeerd.
Provincie:
Tag(s):