woensdag, 27. juli 2005 - 23:23

'Nu begint het eigenlijk pas'

Hilversum

De vader en moeder van Theo van Gogh, hebben gezegd dat hun kleinzoon Lieuwe tot 2 keer toe in elkaar is geslagen door Marokkanen, na de moord op zijn vader.

De politie Amsterdam-Amstelland heeft na intern onderzoek vastgesteld dat de feiten met betrekking tot Lieuwe van Gogh, de zoon van de vermoorde cineast Theo van Gogh, anders liggen dan gisteravond naar voren kwam tijdens het tv-programma Nova.

In die uitzending verklaarden de ouders van Theo van Gogh onder meer dat hun kleinzoon Lieuwe twee keer door Marokkanen is gemolesteerd en dat de politie daarop onvoldoende heeft gereageerd.

De politie stelt vast dat er sinds de moord op Van Gogh veelvuldig contact is geweest met de moeder van Lieuwe en dat er voor de jongen beveiligingsmaatregelen van kracht zijn geweest. Een aantal keer heeft Lieuwe melding gemaakt van bedreiging en mishandeling maar uit direct uitgebreid onderzoek is dit niet gebleken. In verband met de privacy van betrokkenen kunnen daar verder geen mededelingen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):