zondag, 3. april 2005 - 7:52

Omniworld knokt zich terug in de playoffs

De halve finale tussen Piet Zoomers/Dynamo en VC Omniworld heeft nog geen winnaar. De ploeg uit Almere won de derde wedstrijd in Apeldoorn in vier sets en mag woensdag in dezelfde hal proberen de stand gelijk te trekken. Als dat gebeurd wordt de vijfde wedstrijd in Almere gespeeld.

Piet Zoomers/Dynamo had zaterdagavond uitzicht op een overwinning en daarmee een plaats in de finale. Bij een stand van 1-1 in sets stond de ploeg in de derde set met 23-20 voor. Maar op dat moment kreeg diagonaalspeler Kay van Dijk van Omniworld het op zijn heupen en scoorde vanaf de servicelijn en vanaf de driemeterlijn. Hij bracht de score terug op 23-24. Daarna kreeg Dynamo nog een setpunt, maar bij 25-26 voor Omniworld werd het beslissende punt gemaakt en Omniworld stond met 2-1 voor in sets.

In de vierde set speelde de thuisploeg zwak en kwam al snel achter met 11-18. Maar door het goed invallen van Bas van de Goor kwam de ploeg nog gevaarlijk terug. Maar uiteindelijk won Omniworld de set met 23-25 en is de ploeg terug in de playoffs.

Woensdag is de vierde wedstrijd en dan wordt beslist of Piet Zoomers/Dynamo direct naar de finale gaat of dat nog een vijfde wedstrijd in Almere de beslissing moet brengen.