maandag, 25. juli 2005 - 18:11

Onder invloed en zonder rijbewijs tegen boom

Urk

Een surveillerende agent zag zondagavond op de Urkerweg een auto tegen een boom staan waaruit juist een voor hem bekende 21-jarige man uit Urk kroop.

Bij het aanspreken van de man, die net daarvoor tegen de boom was gebotst na een lichtmast te hebben geschampt, constateerde de agent het gebruik van alcohol. De Urker is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse een promillage van 1,7 aangaf. Dit is ruim drie keer hoger dan de toegestane norm. De Urker, die ook nog eens zonder rijbewijs heeft gereden en aan wie bij rechterlijke uitspraak het besturen van een motorvoertuig is ontzegd, krijgt een proces-verbaal.

Later op de avond brachten agenten, in verband met zijn welzijn, de 21-jarige man naar huis omdat hij noodzakelijke medische zorg had geweigerd. Thuis gekomen begon de man de agenten uit te schelden, maakte hij een schoppende beweging en duwde hij een van de politieambtenaren weg. Daarop is de Urker opnieuw aangehouden, dit maal voor belediging, en ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):