woensdag, 2. maart 2005 - 22:57

Ontslagen hulpverlener vecht gedwongen vertrek aan

Maastricht

De man die is ontslagen na het maken van naaktfoto’s van dementerende bejaarden, gaat zijn ontslag aanvechten. Dit meldt L1 woensdag. De man vindt het ontslag een te zware maatregel.

Als medewerker bij de zorginstelling Catharina Daemen in Brunssum werd hij met een collega op staande voet ontslagen, omdat zij met hun mobiele telefoon naaktfoto's hadden gemaakt van dementerende bejaarden. Dit meldden diverse media afgelopen maandag.

Het incident deed zich een maand geleden voor. De twee jonge medewerkers maakten een aantal naaktfoto’s van bewoners en toonden die vervolgens aan andere medewerkers van de instelling. Zij stapten met dit verhaal naar de directie, die onmiddellijk maatregelen nam en de medewerkers ontslag aanzegde.
In eerste instantie werd op last van de betrokken families van de patiënten uit privacyoverwegingen geen aangifte gedaan van het gebeuren door de instelling. De officier van justitie in Maastricht heeft de instelling wel verzocht om aangifte te doen en zal deze zaak ook verder onderzoeken. © BON

Provincie:
Tag(s):