vrijdag, 18. november 2005 - 8:37

Opnieuw politiebureaus doelwit van brandstichting

Dordrecht

Onbekende hebben afgelopen nacht in Dordrecht twee politiebureaus in brand gestoken. Het gaat om een bureau aan de Blaauwweg en een politiebureau aan het Admiraalsplein. Beide bureaus, die ‘s nachts onbemand zijn, liepen forse brandschade op. Rond 03.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een brand aan de Blaauwweg, waar onbekende probeerden ruiten te vernielen van het politiebureau. Omdat dit niet lukte werd brand gesticht aan de achterzijde van het pand.

De brand bleef hier beperkt. Vlak daarna werd opnieuw een melding gemaakt van een brand in een ander politiebureau aan het Admiraalsplein. Hier moest uit veiligheidsoverweging de bovengelegen woningen op last van de brandweer worden ontruimd. Nadat de brandweer het vuur onder controle had mochten de bewoners weer terug naar hun huizen. Een woordvoerder liet weten dat de brand aanzienlijke schade heeft gemaakt. Technische recherche is begonnen met een onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat politie doelwit word van brandstichting. In 2004 kreeg de politie van Vecht en Venen te maken met brandstichtingen, waar naast brand in een politiebureau, tiental politieauto’s in vlammen opgingen.
Provincie:
Tag(s):