woensdag, 10. augustus 2005 - 9:55

Opnieuw record aantal passagiers

Schiphol

In juli groeide het aantal passagiers dat werd vervoerd via Amsterdam Airport Schiphol met 3,8% ten opzichte van juli 2004 tot ruim 4,5 miljoen. Juli was daarmee de drukste maand ooit voor de luchthaven Schiphol. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Schiphol Group.

Voor alle drie de Nederlandse regio’s ging in juli de zomervakantie van start. Dit leidde tot een toename van het aantal lokaal op Schiphol opstappende passagiers van 5,2%. Daarnaast nam ook het transfervervoer, de passagiers die Schiphol gebruiken om over te stappen, toe ten opzichte van vorig jaar (+3,0%).

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer lag in juli 1,0% hoger dan in juli 2004 en steeg hiermee minder sterk dan de groei van het aantal passagiers. Dit was enerzijds mogelijk door een hogere bezettingsgraad van de toestellen en anderzijds doordat gemiddeld genomen grotere toestellen werden ingezet. Ook in het full freighter segment (vliegtuigen die alleen vracht vervoeren) werden gemiddeld genomen grotere toestellen ingezet. Het gemiddelde maximum startgewicht per vliegtuigbeweging (MTOW) steeg hierdoor in juli met 3,1% tot 101,4 ton.

Punctualiteit
Zowel de aankomst- als de vertrekpunctualiteit was in juli beter dan in dezelfde maand in 2004. De aankomstpunctualiteit steeg met 2,8 procentpunten naar 81,2% en de vertrekpunctualiteit met 4,9 procentpunten tot 67,9%.
Categorie:
Tag(s):