dinsdag, 10. mei 2005 - 22:26

Oranje onder 20 rolt Zwolle op

Het Nederlands Elftal onder 20 jaar heeft FC Zwolle vanavond opgerold. Ter voorbereiding op het Jeugd WK van komende zomer werd het in het Oosterenk Stadion maar liefst 0-5 voor de jeugdige Oranjehemden.

De Willem II-er Kemy Agustien (28e minuut) en de FC Utrecht-speler Prince Rajcomar (34e minuut) hadden de ploeg van trainer Foppe de Haan al voor rust een comfortabele 0-2 voorsprong bezorgd.

Na de pauze freewheelde Oranje onder 20 jaar bij FC Zwolle vandaan. Quincy Owusu Abeyie zette in de 53e minuut de 0-3 op het bord. Twee minuten later had het al 0-4 moeten worden. Ajacied Hedwiges Maduro zag een door Feyenoorder Tim Vincken versierde penalty echter gekeerd worden door FC Zwolle-doelman Jelle ten Rouwelaar.

Vlak na de gemiste strafschop werd het net wel weer gevonden. Opnieuw was Prince Rajcomar die succesvol die in de 57e minuut succesvol was. Exact op het uur vond het hoogtepunt van de avond plaats. Maduro maakte zijn fout goed daar van 35 meter die snoeihard in de touwen te schieten. Bij 0-5 bleef het.