zaterdag, 21. mei 2005 - 17:36

Parra wint koninginnerit

De Colombiaan Ivan Parra heeft de koninginnerit van de Giro gewonnen. De renner van de Colombia-Selle Italia-ploeg was de sterkste van een kopgroep die in de slotklim wegsprong.

De renners moesten in de 13e etappe in de Giro van Mezzocorona naar Ortisei rijden over 218 km en kwamen onderweg 5 bergen tegen. Bovenop de laatste berg lag de aankomst.

De rit werd gekleurd door een ontsnapping van 20 renners, waarvan de beste overbleven tot aan het eind. In de klim wist Parra de nummers twee en drie, Garate en Rujano, voor te blijven.

Ivan Basso had een moeilijke dag. Zeker toen Simono en Savoldelli in de aanval trokken. Savoldelli reed enkele seconden weg van Simoni en Di Luca en neemt zo de roze trui over van Basso

Voordat de etappe van vandaag begon waren al een aantal renners die uitstapte. Traditioneel zijn het vooral sprinters die tegen de zware bergetappe opzien. Robbie McEwen, Garzelli, Cooke, O'Grady en Kirsipuu verschenen niet meer aan de start. Ook de Nederlander Aart Vierhouten, knecht van McEwen, stapte uit de Giro.

Uitslag:
1. Ivan Parra (Col-Cls) 6.31.35
2. Juan-Manuel Garate (Spa-Sdv) op 0.23
3. Jose Rujano (Ven-Cls) z.t.
4. Pietro Caucchioli (Ita-C.A) 0.27
5. Tadej Valjavec (Slo-Pho) 1.46
6. Matthias Kessler (Dui-Tmo) 2.55
7. Giampaulo Caruso (Ita-Lst) 3.02
8. Wladimir Belli (Ita-Dom) 3.48
9. Paolo Savoldelli (Ita-Dsc) 4.00
10. Gilberto Simoni (Ita-Lam) 4.06
Categorie:
Tag(s):