zaterdag, 19. februari 2005 - 15:09

Pleegt derde agent in Twente nu ook meineed?

Aanstaande dinsdag speelt zich voor de rechtbank in Almelo een interessante rechtzaak af tussen de koper van een buitenhuis en drie agenten die meineed zouden hebben gepleegd en hebben gelogen terwijl zij een tweede koper steunden. Als zij schuldig worden bevonden wacht hen ontslag. Een 'POLITIESOAP' tussen de Twentse weilanden.

De zaak is begonnen met een civiele procedure over het recht van eerste aankoop van een buitenhuis in de gemeente Haaksbergen. Dhr. Veldhuis zegt dat de woning als eerste aan hem beloofd was terwijl zijn neef hetzelfde zegt. Zeven jaar wordt er onderhand over geprocedeerd. De rijksrecherche heeft verleden jaar de zaak overgenomen en kwam tot de conclusie dat twee hoofdagenten, die de neef steunen moeten hebben gelogen. Zij staan sindsdien op non-actief.

Onlangs kregen zij echter onverwachts steun van een collega die zegt bij een belangrijk gesprek te zijn geweest. De tegenpartij, Veldhuis dus, heeft echter het dienstrooster van de agent en kan daarmee aantonen dat hij toen niet heeft gewerkt en dus ook moet liegen. Dit zou kunnen betekenen dat er straks dus drie agenten uitvliegen bij het Twentse korps. De zaak heeft al veel publiciteit gehad en er wordt al gesproken over 'een beerput' bij de Twentse politie.

Dit is weer slecht nieuws voor hoofdcommissaris Deelman die al veel kritiek over zich heen heeft gekregen dat hij de twee klokkenluiders van het tolteam, die in de ogen van het publiek en vele collega's wel de waarheid spraken heeft ontslagen. Al met al krijgt het publiek de indruk dat er wel veel liegende dienders in het Twentse korps moeten rondlopen.
© BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):