zondag, 20. maart 2005 - 15:49

PSV is een maatje te groot voor Ajax

Voor de wedstrijd Ajax-PSV werd via een mooi eerbetoon afscheid genomen van Rinus Michels. Maar het zou geen mooie middag worden voor de club uit Amsterdam. Ajax hoopte zondagmiddag op een overwinning tegen de huidige nummer één PSV, maar kreeg geen één moment het gevoel dat winnen mogelijk was. PSV won overtuigend met 4-0 en neemt zo weer voorsprong op AZ in de race om het landskampioenschap.

Het duel kwam moeizaam op gang en PSV liet gecontroleerd de thuisspelende ploeg komen. Toch werd de ploeg van Danny Blind nooit gevaarlijk en PSV wachtte op de kans tot scoren.

Deze kans kwam in de 24e minuut. Philip Cocu maakte de openingstreffer namens PSV. Eén minuut voor het rustsignaal kreeg PSV andermaal een kans en Van Bommel schoot de bal achter doelman Lobont. Twee kansen voor PSV, twee keer gescoord.

Ajax moest komen in de tweede helft en deed dat ook. Er waren kansen voor Heitinga en Van der Vaart, maar het net werd niet gevonden. Scheidsrechter Braamhaar gaf in de 54e minuut een discutabele penalty weg in het voordeel van PSV. Van Bommel mocht aanleggen voor zijn tweede van de middag en benutte de strafschop.

Mark van Bommel, die later als ‘Man of the Match’ werd uitgeroepen, nam ook nog het laatste doelpunt van de middag voor zijn rekening. In de 59e minuut schoot hij raak en zette de 4-0 voor PSV op het scorebord.

Na het doelpunt liet PSV zich afzakken en speelde zo de wedstrijd uit. Ajax probeerde nog wel wat maar werd nooit echt gevaarlijk.

Toen Braamhaar voor het eindsignaal floot was de ArenA vrijwel leeg. Alleen de PSV-supporters waren nog achtergebleven en dat zegt wel iets over het spel van Ajax.