donderdag, 29. december 2005 - 20:57

PSV ondanks gelijkspel winterkampioen

PSV heeft in de laatste wedstrijd van 2005 met moeite het winterkampioenschap veiliggesteld. FC Twente maakte het de Eindhovenaren in het Philips Stadion lastig en wist de thuisclub op 1-1 te houden. PSV was zowel voor als na rust oppermachtig in eigen huis.

Bij een van de schaarse uitbraken van FC Twente - kort voor rust - was er een fout van de assistent-scheidsrechter voor nodig (de bal was overduidelijk over de zijlijn geweest) om het doel te vinden. Kennedy Bakircioglu vond het gaatje om Heurelho Gomes te passeren.

Na de thee kon de stormloop van PSV pas echt van start gaan. Twente-doelman Sander Boschker werd flink op de proef gesteld en ook de lat (Michael Lamey) werd geteisterd. Een loeihard schot van Vennegoor of Hesselink wist Boschker nog te keren, maar de rebound van Phillip Cocu was ook voor hem teveel: 1-1. In het vervolg van de wedstrijd wist PSV geen gaatje meer te vinden in de defensie van de Tukkers, maar ondanks het puntenverlies gaan de Eindhovenaren als koploper het nieuwe jaar in.
Categorie:
Tag(s):