vrijdag, 1. april 2005 - 9:22

Recordaantal toeristen naar Tsjechië in 2004

Amsterdam

Het totaal aantal toeristen naar Tsjechie in 2004 bedroeg 7,9 miljoen, een stijging van 19% ten opzichte van 2003 toen het land ruim 6,7 miljoen bezoekers ontving. Ook het aantal Nederlanders dat verleden jaar op vakantie naar Tsjechië ging steeg met 14,7% van 284.005 in 2003 naar 325.901 in 2004. Dit blijkt uit cijfers van het Tsjechische Bureau voor de Statistiek.
<BR>

De belangrijkste buitenlandse markt voor Tsjechië is Duitsland dat afgelopen jaar goed was voor bijna 2 miljoen toeristen. Op de tweede plaats staat Slovakije met 785.050 bezoekers. Nederland neemt de zesde plaats in na Engeland, Polen en Italië.

'Wij zijn uiteraard zeer verheugd met de toenemende vakantiebelangstelling van Nederlanders voor ons land. Redenen voor de groei zijn ons prijsniveau - zeker in vergelijking met de meer traditionele vakantielanden in West Europa is Tsjechië een goedkope bestemming, de stad Praag, het gevarieerde landschap, de rijafstand vanaf Nederland en het grote aantal campings en vakantiehuizen‘, aldus directeur Jan Kotala van het Tsjechisch Bureau voor Toerisme in Amsterdam.

Ook de komst van de low-cost carrier Smartwings op de route Amsterdam – Praag en de groei in aantal touroperators en reisorganisaties die Tsjechië in hun brochures aanbieden, droegen bij aan de toename van het aantal Nederlandse vakantiegangers.
Categorie:
Tag(s):