zondag, 18. december 2005 - 13:24

Rietenkap in brand

Soest

Zondagmorgen omstreeks 04:00 uur kwam er bij de particuliere alarmcentrale een Brandmelding binnen, de centrale heeft contact opgenomen met de eigenaar van de vrijstaande woning met rietenkap. En deze heeft ter plaatse een brandlucht opgemerkt. Vervolgens heeft de particuliere alarmcentrale contact opgenomen met de meldkamer brandweer in Utrecht, die op zijn beurt de Brandweer van Soest en de Politie alarmeerde. Bij aankomst van de politie bleek inderdaad een stukje van de rietenkap in brand te staan en de buurvrouw was inmiddels met de tuinslang overgegaan tot blussen.

De brandweer arriveerde met een tankautospuit en een ladderwagen en heeft de bewuste plek in het riet leeggetrokken, bij deze werkzaamheden begon af en toe het riet weer spontaan te smeulen, dit werd meteen geblust.
De brandweer heeft een stuk van de rietenkap losgetrokken en verder gecontroleerd. Het vuur is vermoedelijk ontstaan door een vuurpijl. De politie vermoedt daardoor brandstichting en heeft de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):