donderdag, 30. juni 2005 - 23:25

Rijnconsult afgerond

Nieuwegein

In navolging op de intentieverklaring van 30 maart 2005 heeft Ordina vandaag de verkoop van de activiteiten van Rijnconsult afgerond. De activiteiten, inclusief de naam Rijnconsult, zijn verkocht aan de vennootschap waarin management en medewerkers van Rijnconsult voor 80% participeren. Deze vennootschap zal, onder de naam Rijnconsult, alle activiteiten van Rijnconsult voortzetten. Ordina heeft een belang van 20% in het nieuwe Rijnconsult.

Zoals eerder aangekondigd, is met de voorgenomen verkoop van activiteiten een bedrag gemoeid van enkele honderdduizenden euro's en stelt de verkoop van alle activiteiten van Rijnconsult Ordina in de gelegenheid om een eenmalige belastingbate te realiseren ter grootte van enkele miljoenen euro's. Deze eenmalige belastingbate kan worden gerealiseerd nadat het voormalige Rijnconsult formeel is geliquideerd. Deze liquidatie zal op zijn vroegst plaatsvinden in de tweede helft van 2005. Niet moet worden uitgesloten dat dit later is.

Over Ordina
Ordina is met een omzet van EUR 383 miljoen in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Netwerk- & Infrastructuur Consulting, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.700 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):