woensdag, 1. juni 2005 - 8:35

Ruime zege Oranje in oefenduel

Oranje heeft in de aanloop naar de WK-kwalificatie-interlands tegen Roemenië en Finland het oefenduel met Quick Boys met 0-7 gewonnen. Bij rust was de stand 0-2.
<BR>
<BR>Robin van Persie was de grote man in Katwijk. De aanvaller van Arsenal schreef drie doelpunten en een assist op zijn naam. De overige doelpunten werden gemaakt door Rafael van der Vaart, Nigel de Jong (2x) en Jan Vennegoor of Hesselink.

Bondscoach Marco van Basten startte met Edwin van der Sar in het doel. Johnny Heitinga en debutant Barry Opdam stonden centraal in de verdediging. Mario Melchiot en Giovanni van Bronckhorst bezetten de vleugels. Op het middenveld namen Nigel de Jong, Denny Landzaat en Rafael van der Vaart de posities voor hun rekening. Ryan Babel startte linksvoorin, Dirk Kuijt in de spits en Van Persie op rechts.

Na rust bracht Van Basten de debutanten Olaf Lindenbergh en Ron Vlaar in alsmede Henk Timmer, Vennegoor of Hesselink, Hedwiges Maduro en Theo Lucius.

Oranje miste vanwege blessures Mark van Bommel, André Ooijer, Wilfred Bouma, Arjen Robben en Khalid Boulahrouz. Roy Makaay meldt zich vanwege clubverplichtingen pas later bij het keurkorps van Van Basten.
Categorie:
Tag(s):