woensdag, 20. juli 2005 - 10:13

Schermutselingen om slagboom CS

Amsterdam

Dinsdagmiddag is de vernieuwde taxistandplaats op het Centraal Station geopend. Doorn in het oog van de taxichauffeurs is de slagboom die geplaatst is om meer dan 15 taxi’s op de standplaats te voorkomen. Tijdens de opening kwam het bijna tot ongeregeldheden onder de woedende taxichauffeurs.

Al jaren is er op het Centraal Station enorme overlast van lange rijen taxi’s die op klanten staan te wachten. Soms lopen deze rijen zelfs door tot op de Prins Hendrikkade, wat daar weer voor gevaarlijke situaties zorgt.

Om daar definitief een eind aan te maken is er een slagboom geplaatst die maximaal 15 taxi’s toelaat op de standplaats. Is deze vol dan moeten de overige taxi’s doorrijden naar andere standplaatsen in de stad.

Maar de meeste taxichauffeurs doen dat niet en rijden rondjes om de westkant van het CS in de hoop dat wanneer ze hun rondje gemaakt hebben, er een plekje vrij is. 'Laat me er nou maar bij man, dit is al mijn zevende rondje' was de reactie van een chauffeur. Maar een verkeersregelaar van stadstoezicht houdt de boel strak in de gaten, net als een bewakingscamera overigens die op de taxistandplaats is aangebracht. © BON
Provincie:
Tag(s):