woensdag, 20. juli 2005 - 16:44

Schiphol oefenbasis voor Apaches

Schiphol

Niet alleen op Schiphol zijn de diensten voorbereid op een mogelijke terreuraanslag en kijken dagelijks uit naar mogelijke verdachten. Omwonenden van Schiphol, keken woensdag óók hun ogen uit, toen voor de zoveelste maal een Apache gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht nabij de luchthaven zijn rondje vloog. Het is niet de eerste keer dat luchtmachthelikopters boven Schiphol worden gesignaleerd, zo vertelt een vliegtuigspotter.

Twee weken geleden vloog vlak over de verkeerstoren van Schiphol ook een luchtmachtheli rond. Een woordvoerster van de luchtmacht bevestigde, dat er regelmatig word gevlogen in de buurt van Schiphol. Deze vluchten zouden volgens defensie alles te maken hebben met een oefening op navigatievluchten, waarbij Schiphol één van de objecten is waarop wordt gevlogen.

Volgens onbevestigde berichten zijn er woensdagavond rond 23.15 uur opnieuw vluchten waargenomen boven Amsterdam. Vanuit diverse punten kregen wij berichten, over een helikopter die boven Amsterdam vloog. Het zou zeker niet gaan om een politiehelikopter aldus ooggetuigen.
Provincie:
Tag(s):