woensdag, 1. juni 2005 - 10:55

'Sex-inferno' in Kamperveen: acht jaar celstraf

Streng gelovig, dominant, zwakbegaafd, minder toerekeningsvatbaar en op seks belust. Tot die omschrijving kwamen psychiaters en onderzoekers van het Pieter Baan Centrum nadat zij een 48-jarige boer uit Kamperveen hadden onderzocht. De verdachte zelf kwam slechts tot een emotieloze kreet dat hij al zwaar genoeg gestraft was omdat zijn vrouw en dochters niet in zijn onschuld geloven.

In de aanklacht staat dat de boer gedurende zes jaar zijn vier dochters meerdere keren zou hebben misbruikt. De vader zou een zeer introverte man zijn geweest die zijn spanningen in seksueel gedrag zou hebben omgezet. De kans op herhaling is zo groot dat de vader van zijn gezin gescheiden dient te worden. Met de bijbel als zijn gelijk zou de boer zijn dochters tot incest hebben gedwongen. Want in de bijbel staat dat de man de baas is en dat je naar hem moet luisteren.

Dat de vader als een soort Hitler werd gezien, schijnt hem kennelijk niets te doen. Hij ontkent alles en vindt dat zijn gezin hem wil straffen voor zijn strengheid.Tijdens de rechtzaak waren drie van de vier dochters aanwezig in de rechtzaal. Zij hebben veel last van psychische klachten, nachtmerries en schuldgevoelens. De boer hoorde aan het eind van de rechtzaak een gevangenisstraf van acht jaar tegen zich eisen. Daarnaast moet hij smartengeld, bijna 25.000 euro, betalen.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):