maandag, 13. juni 2005 - 21:32

Smith van ADO Den Haag naar Aberdeen

Jamie Smith speelt volgend seizoen voor Aberdeen. De 24-jarige Schotse buitenspeler heeft nog een contract tot het einde van de maand bij ADO Den Haag, maar die verbintenis zal niet worden verlengd.

Smith zal bij de club van manager Jim Calderwood een contract ondertekenen voor twee jaar. Alleen de medische keuring kan nog een obstakel vormen.

Smith speelde de afgelopen jaargang dertig eredivisieduels, waarin hij slechts één keer scoorde (tegen NAC Breda). Hij kwam in 2004 over van Celtic. Eerder speelde de aanvaller voor Livingston.

Smith tekende bij ADO vorig seizoen een contract voor één jaar met een optie voor nog twee seizoenen. De tweevoudig Schots international, hij kwam in 2003 in actie tegen Oostenrijk en Ierland, dwong dat contract tijdens een oefenperiode af.

Na Barry Nicholsen van Dunfermline, niet geheel toevallig de oude werkgever van manager Calderwood, is hij de tweede nieuwe aankoop voor het nieuwe seizoen. "Zijn karakter komt overeen met die van Jimmy en mij", vertelde technisch directeur Willie Miller. "Hij is nu jong, ambitieus, sterk en snel. Bovendien wil hij graag voor Aberdeen spelen en brengt hij internationale ervaring mee."
Categorie:
Tag(s):