donderdag, 17. maart 2005 - 11:48

Snelle wethouder in Terneuzen

Terneuzen

Zes maal op de bon geslingerd voor te hard rijden op de Guido Gezellestraat, met een snelheid van 60 tot 63 kilometer per uur. Wethouder Van Schaik biechtte zijn overtreding op tijdens de vergadering van de raadscommissie economie en beheer.

Hij stond niet alleen. Meerdere commissieleden hadden al een bekeuring gehad op de Guido Gezellestraat. Volgens de wethouder nodigt de weg uit om harder te rijden. Hij vergelijkt het met de dertig kilometergebieden. Daar lukt het ook niet om de maximumsnelheid te handhaven. Als een weg te breed is of er zijn weinig obstakels, dan zullen weggebruikers sneller rijden dan is toegestaan. De politie kan er ook nauwelijks controleren. Het is daarom belangrijk dat de automobilist bewust wordt gemaakt dat hij een woonwijk in rijdt, waar je niet sneller mag dan is toegestaan. Een versmalling aanbrengen of meer parkeerplaatsen, zou een oplossing kunnen zijn. Niet alle zones hebben deze inrichting.

De gemeente gaat nader onderzoeken, welke maatregelen er genomen kunnen worden en welke van de dertig-kilometergebieden gehandhaafd zullen worden.

© BON
Provincie:
Tag(s):