zaterdag, 3. december 2005 - 15:12

Speculaasdieven

Enschede

Een man en een vrouw zijn donderdag betrapt bij het stelen van pepernoten en speculaas. Dat mensen luxe goederen stelen is nog te begrijpen, maar speculaas! Dieven worden blijkbaar nerveus nu de verjaardag van de goedheiligman nadert en je niets te snoepen thuis hebt.

Donderdag omstreeks 18.00 uur werden bij een winkel aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede twee personen betrapt op diefstal. De beveiligingsmedewerker zag hoe een vrouw pepernoten en gevulde speculaas in haar tas stopte en samen met de man de kassa voorbij liep zonder deze af te rekenen. Het duo, een 26-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden uit Enschede, werden vastgehouden tot de komst van de politie.

Toen bleek dat in het ophoudkamertje nog een aantal winkelgoederen, zoals scheermesjes en vlees onder de tafel waren verstopt door de man. De vrouw bekende onmiddellijk en kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. De man ontkende en werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
Provincie:
Tag(s):