dinsdag, 27. december 2005 - 22:56

Spitsen helpen Ajax aan winst

Klaas Jan Huntelaar kan zijn borst nat maken. In de laatste thuiswedstrijd van Ajax in het jaar 2005 lieten zijn toekomstige concurrenten zien, wat hem te wachten staat. Markus Rosenberg en Angelos Charisteas zetten hoogst persoonlijk FC Groningen opzij: 3-2.

Rosenberg rondde al na zeven minuten fraai een voorzet van collega-spits Charisteas af: 1-0. De Griek was elf minuten later zelf succesvol, toen een mooie counter door hem van dichtbij werd afgerond. Na een half uur spelen leek Rosenberg Ajax op 3-0 te brengen, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft was het alsnog raak. In twee instanties mocht Charisteas binnenkoppen: 3-0.

Tien minuten voor het einde kopte Glen Salmon op prachtige wijze de eerste treffer voor FC Groningen achter doelman Maarten Stekelenburg. Ajax had de tegengoal over zichzelf afgeroepen, omdat het team van trainer Danny Blind na de 3-0 al met het hoofd onder de douche leek te staan.

Daardoor konden de bezoekers zelfs op 3-2 komen na een doelpunt van Yevgeniy Levchenko in de 90ste minuut. Het is dat de noorderlingen toen al met tien man speelde, anders hadden ze het Ajax misschien nog echt lastig kunnen maken. Stefano Seedorf moest namelijk geblesseerd van het veld, terwijl FC Groningen al drie keer had gewisseld. Het bleef uiteindelijk bij 3-2.

Door de winst staat Ajax nu vierde met dertig punten, vier punten voorsprong op RKC Waalwijk. FC Groningen staat tiende met 26 punten.