donderdag, 3. februari 2005 - 12:09

Stenengooiende jongeren opgepakt

De politie in Roermond heeft twee jongeren opgepakt die worden verdacht van het gooien van stenen naar voorbijrijdend verkeer. De twee jongens van 15 en 16 jaar oud werden na een onderzoek van de politie aangehouden. Het tweetal gooide stenen naar voertuigen op de St. Wirosingel vanaf het viaduct vlak bij de rotonde aan de kruising met de Keulsebaan.

Hierbij zijn tot zover de politie weet, twee vrachtwagens en een personenauto geraakt. De voorruit werd hierbij beschadigd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De politie denkt dat er meerdere voertuigen zijn geraakt en roept mogelijke slachtoffers op zich te melden. De twee Roermondenaren worden verdacht van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

In de gemeente Stein is de politie op zoek naar twee jongens die vanaf een viaduct over de A76 stenen naar voorbijrijdend verkeer hebben gegooid. Drie automobilisten hebben bij de politie hierover aangifte gedaan. Het laatste voorval vond plaats op 1 februari. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de getroffen voertuigen werden wel beschadigd. In januari kwam een vrouw om het leven, nadat zij op de snelweg was geraakt door een stoeptegel die van een viaduct werd gegooid. In die zaak zijn inmiddels vier verdachten opgepakt. © BON/John Peters

Provincie:
Tag(s):