donderdag, 3. november 2005 - 13:57

Succesvol zakgeldproject wordt voortgezet

Leeuwarden

Het Leeuwarder Zakgeldproject, beter bekend als ‘Nei Skoaltiid’ kan definitief doorstarten. ‘Nei Skoaltijd’ is een uitzendbureau voor bijbanen. Sociaal investeerder Start Foundation heeft € 100.000 uitgetrokken om het project mogelijk te maken. Samen met de € 65.000 die de gemeente Leeuwarden per jaar tot 2007 wil bijdragen is het project verzekerd van voortgang. Driss Taoufik, oprichter en projectleider van de Stichting Jessour begon het project in 2004 in de wijken Bilgaard en Vrijheidswijk.

In totaal zijn in het eerste jaar 40 jongeren, tussen de 14- 19 jaar, geholpen aan een zakgeldbaan. Vijftien jongeren hebben er een vaste baan aan over gehouden. De ambities zijn om in 2006 zestig jongeren aan een bijbaan te helpen en er op nieuw vijftien aan vast werk te helpen. De jongeren krijgen daarvoor o.a. sollicitatietrainingen en begeleiding.

Het project is ooit gestart om de verveling van jongeren te bestrijden, ze te helpen bij het inburgeren en ze voor te bereiden op het beroepsleven. Ofschoon er veel belangstelling bestaat in andere gemeenten wil Start Foundation dat de Stichting Jessour zich vooral bezighoudt met het levensvatbaar maken van het Leeuwarder project. Stichting Jessour heeft bij het geld dan ook de opdracht gekregen om een businessplan te maken, zodat het project na 2006 meer op eigen benen kan staan.

Naast de subsidieverstrekking wordt er vanuit Start Foundation hulp geboden in de vorm van een adviesgroep die het bestuur van de stichting zal bijstaan in het opstellen van het bedrijfsplan.
Provincie:
Tag(s):