vrijdag, 29. juli 2005 - 21:18

Teams zitten vast bij voorbereidingen 2006

Diverse Formule 1-teams hebben problemen om de wagen voor 2006 goed op de tekentafels te krijgen. Dit alles vanwege de onduidelijkheden rond de kwalificatieformat. De problemen kwamen vandaag aan het licht bij de persconferentie.

"Het is verrassend hoe de sportieve en technische regelementen met elkaar verband houden en vooral de verandering bij de kwalificatie", verklaart technisch directeur van B·A·R, Geoff Willis. "Als er in de kwalificatie weer met weinig brandstof wordt gereden, zullen de racestrategiën weer veranderen. Echter ook veranderingen in de maximale pitstraatsnelheid hebben invloed op het ontwerp van het chassis. Het is altijd al moeilijk geweest om de sportieve reglementen onafhankelijk van de technische reglementen te zien en te veranderen."

Op de vraag wanneer de regelementen definitief moeten worden, grapte Willis: "Afgelopen maand zou leuk zijn." De technisch directeur van Williams, Sam Michael, heeft een beter antwoord: "Ik ben het wel met Geoff (Willis, red.) eens dat we het beter vorige maand al konden weten. Echter denk ik wel dat iedereen graag terug wil naar een kwalificatieformat, waarbij met weinig brandstof wordt gereden. Ik denk ook dat de meesten zich daarop richten. Met een beetje geluk zullen we het de omende maand wel weten."
Categorie:
Tag(s):