vrijdag, 10. juni 2005 - 9:54

Tegenvaller in redding Fortuna Sittard

De Maastrichtse projectontwikkelaar 3W trekt zich volgens Dagblad De Limburger terug uit het consortium dat met de gemeente Sittard-Geleen onderhandelt over het voortbestaan van Fortuna Sittard. Het bedrijf vindt de risico's die met de redding van de noodlijdende club zijn gemoeid onverantwoord groot.

Het besluit van 3W is weliswaar een flinke tegenvaller voor Fortuna, maar betekent niet direct het einde van de club. De twee overige partners in het consortium, de bouwbedrijven Jongen uit Landgraaf en Meulen uit Weert, blijven wel geloven in de mogelijkheden van het project en het voortbestaan van Fortuna.

Directeur J.Baggen van Jongen zegt dat hij wel bereid is de risico's te lopen die 3W uit de weg is gegaan. Het inmiddels uitgedunde consortium en vertegenwoordigers van de gemeente komen vandaag opnieuw bijeen.

De consequenties van de stap van 3W en de vraag hoe nu verder komen dan uitgebreid aan de orde. De gemeenteraad buigt zich op 28 juni over het reddingsplan. Pas dan wordt bekend of Fortuna ook volgend seizoen betaald voetbal speelt.
Categorie:
Tag(s):