maandag, 14. november 2005 - 16:51

TPG Post 'beveiligt' brievenbussen

Utrecht

Net als vorig jaar zal TPG Post al in een vroeg stadium extra maatregelen treffen om zoveel mogelijk schade aan post van klanten en aan brievenbussen door vandalisme te voorkomen. TPG Post en haar klanten ervaren grote overlast door vuurwerkschade. Al jaren wordt TPG Post rond de kerstperiode geconfronteerd met overdadige vernielzucht van vuurwerkvandalen. De post van klanten raakt hierdoor zwaar beschadigd, evenals de bus. In 2004 werd de schade in vergelijking met voorgaande jaren beperkt dankzij de extra maatregelen. Desalniettemin waren bijna 1400 brievenbussen het doelwit van (vuurwerk)vandalen.


TPG Post ziet de mate waarin vuurwerkvandalisme voorkomt als een maatschappelijk probleem. Een probleem dat zonder extra maatregelen ieder jaar erger wordt. TPG Post ziet zich daarom genoodzaakt ook dit jaar in een zeer vroeg stadium extra maatregelen te treffen om zoveel mogelijk schade aan post van klanten en schade aan brievenbussen te voorkomen. Door vuurwerkvandalisme kunnen klanten van TPG Post minder gemakkelijk hun post in de brievenbussen kwijt.


Sinds 1 november worden in heel Nederland brievenbusversmallers geplaatst op de inwerpopeningen van de brievenbussen. Dit ter voorkoming van vuurwerkschade. Het gaat hier om brievenbussen die in risicogebieden staan en die in het verleden in een vroeg stadium vernield werden. TPG Post beseft dan klanten hierdoor hun dikkere enveloppen niet in deze bussen kwijt kunnen, maar het beschermt de post die wel door de versmaller kan. Vanaf 19 december zullen alle brievenbussen voorzien worden van brievenbusversmallers. Brievenbussen die in voorgaande jaren ernstig vernield zijn en vrijwel zeker beschadigd worden tijdens de jaarwisseling, zullen vanaf 27 december tijdelijk preventief verwijderd worden. Vanaf 9 januari 2006 zullen deze brievenbussen zo spoedig mogelijk terug geplaatst worden. Vanaf vrijdagavond 30 december worden alle brievenbussen afgesloten. Op nieuwjaarsdag vóór 19.00 uur zullen de brievenbussen heropend worden en voorzien worden van versmallers. Tot 6 januari zullen de bussen voorzien zijn van de brievenbusversmallers.
Provincie:
Tag(s):