zondag, 13. februari 2005 - 9:35

Tweede druk `Ede bij gaslicht`

Ede

De belangstelling voor het boekje 'Ede bij gaslicht, een kleine geschiedenis van De Boschpoort' en 't Winkeltje' is zo groot dat de gemeente Ede besloten heeft een tweede druk uit te brengen.

Het boekje verscheen in november 2004 als tweede deel van de Historische Reeks van de gemeente Ede. Auteur is mevrouw Maty Romein. De eerste druk van 1000 exemplaren was in korte tijd geheel uitverkocht. Zeer veel Edenaren blijken geïnteresseerd te zijn in dit stukje lokale historie. Ouderen herkenden veel van vroeger en vroegere inwoners stelden eveneens belang in de geschiedenis van hun geboorteplaats. Maar ook jongeren toonden belangstelling.

Het rijk met historische foto’s geïllustreerde boek beschrijft de geschiedenis van Ede tussen 1880 en 1920, waarbij de schrijfster de lezer aan de hand neemt en door het Ede van honderd jaar geleden voert naar het winkeltje van de familie Van de Bospoort aan de Amsterdamseweg 20.

Gezien de blijvende vraag werd besloten tot een tweede druk, ditmaal in een oplage van 1200 exemplaren. Het kleurrijke boek is dus weer verkrijgbaar bij de boekhandel, het Historisch Museum Ede en in `t Winkeltje (`s zaterdags open). Aan de hand van de beschreven route door oud Ede kan men de 'virtuele wandeling' opnieuw maken. De prijs is onveranderd: € 9,90.
Provincie:
Tag(s):