dinsdag, 4. oktober 2005 - 16:40

Twente heeft zijn eigen amateurvoetbal-magazine

Sinds deze week is er een speciaal voetbalmagazine voor het amateurvoetbal in Twente op de markt verschenen. Het magazine richt zich voornamelijk op de top van het amateurvoetbal (de hoofdklasse, eerste klasse, en tweede klasse). Het blad met de titel 'Koploper Magazine' is een initiatief van voormalig FC Twente en Feyenoord voetballer Clemens Zwijnenberg.

De initiatiefnemers en bedenkers Clemens Zwijnenberg en Erwin Versteeg noemen hun blad een lifestyle voetbalmagazine. Het blad wordt verspreid in een oplage van 4000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in elke sportkantine bij een voetbalclub. Het magazine komt voorlopig elke twee maanden uit maar het streven is in de nabije toekomst elke maand te verschijnen. De verhalen en foto's in Koploper Magazine gaan niet over de wedsrijden zelf, maar meer over de mens achter de mensen die in de top van het amateurvoetbal bezig zijn.

Zo staat er in het eerste nummer een interview in met ex-FC Zwolle trainer Paul Krabbe (die wel erg op Theo van Gogh gaat lijken) en een verhaal met Erwin Looms de topscorer van Excelsior'31, waarin hij vertelt over zijn werk in de Rekkense inrichtingen.
Ook Erik ten Hag komt aan het woord over zijn werk als hoofd jeugdopleidingen bij FC Twente.
Uitslagen, standen en een wedstrijdprogramma zijn ook te vinden in Koploper Magazine.
De redactionele inhoud wordt verzorgd door Mediabureau Oost-Nederland dat onder leiding staat van media-tycoon Eddy van der Ley.

tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):