vrijdag, 22. juli 2005 - 19:50

Uniek hulpmiddel bij reanimatie

Amsterdam

Vanaf augustus is hij in de winkel verkrijgbaar, de CardiCard. Een apparaatje zo groot als een creditcard, alleen wat dikker, die een verkorte versie van een reanimatiecursus geeft met een druk op de knop. De Hartstichting heeft haar kennis en kunde ingezet bij de inhoudelijke vaststelling van de geluidsopname en de handleiding. Volgens de Hartstichting moet de CardiCard worden ingezet om de kennis die is opgedaan tijdens een cursus te herhalen en 'er in te stampen'.

Met één druk op de knop begint een vriendelijke, heldere vrouwenstem exact te vertellen wat men moet doen bij een situatie waarin iemand onwel is of een hartstilstand heeft. De CardiCard geeft een instructie, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NRR. De instructie is dus een verkorte versie van een reanimatiecursus.

Gebleken is dat mensen die ooit, langer of korter geleden, een reanimatiecursus hebben gevolgd, op het moment dat ze voor een reanimatie komen te staan de kennis niet 100% paraat hebben.

Met de CardiCard kan men elk moment de reanimatiekennis opfrissen maar ook kan men de CardiCard gebruiken tijdens een reanimatie. Nooit moet men de reanimatie uitstellen en op zoek te gaan naar de CardiCard. Vanaf augustus zal de CardiCard op de markt worden gebracht door JS Promogifts. © BON
Provincie:
Tag(s):