maandag, 23. mei 2005 - 18:09

Van den Ham nieuwe assistent FC Utrecht

Harry van den Ham heeft per direct ontslag genomen als trainer van TOP Oss en zal in dienst treden van FC Utrecht. De 50-jarige oefenmeester zal als assistent gaan optreden van hoofdtrainer Foeke Booy en gaan werken naast John van Loen, die er het beloftenteam bijkrijgt in zijn pakket.

Harry van den Ham was drie seizoenen hoofdtrainer van de Gouden Gids Divisieclub en had onlangs zijn contract met nog eens drie jaar verlengd. Het was echter geen geheim dat de Utrechter niet goed lag bij de spelers en de supporters. Bovendien is Van den Ham altijd in Utrecht blijven wonen, speelde in de jaren zeventig en tachtig voor FC Utrecht en was hij al eerder een jaar assistent-trainer.

De stap komt daardoor niet onverwacht. Hij tekende een contract voor twee jaar, met halverwege een evalutiemoment ingebouwd. "Hij heeft de hoogste voetbaldiploma’s en hij brengt veel ervaring mee, ook in organisatorisch opzicht. Harry krijgt bij ons de gelegenheid zich te bewijzen op het hoogste niveau. Maar na een jaar willen we kunnen beoordelen, of hij ook op langere termijn een belangrijke rol bij FC Utrecht kan vervullen,'' aldus voorzitter Martin Sturkenboom in een persverklaring. Van den Ham is blij dat hij werd gevraagd. "Natuurlijk heb ik uitvoerig met Foeke gesproken en volgens mij hebben we daaraan allebei een goed gevoel overgehouden. Het is zaak, dat we elkaar goed gaan aanvullen.''

De aanstelling van Van Loen bij de beloften is gepleegd, om de band tussen het eerste en tweede elftal nauwer te maken, wat moet meewerken in een betere doorstroming tussen beide selecties. Met het oog op de langere termijn is tevens een verzoek gedaan aan Van Loen om de trainer Cursus Trainer Coach Betaald Voetbal te gaan volgen. De ex-spits van ondere andere Ajax, Feyenoord en Utrecht heeft positief gereageerd. Bovendien maakte voorzitter Sturkenboom bekend de taak van hoofdtrainer/technisch directeur in de toekomst weer te gaan scheiden.
Categorie:
Tag(s):